masarycka connects
Down

The competition for the new square near Masaryk Railway Station already knows its winner

30.04.2021

The urban-architectural competition on the new square near Masaryk Railway Station already knows its winner - Studio Perspektiv!

The competition was two-round and lasted four months. The first anonymous round resulted in seven high-quality designs from the workshops of Czech and Slovak studios and studios. Only the best two advanced to the second round - Prodelta Studio and Studio Perspektiv.

In the end, an independent nine-member jury unanimously decided on an architectural design from the Perspektiv studio, which convinced him mainly by how the square was designed not only with greenery but also without it.

The whole winning concept will suitably complement both existing and planned construction in the vicinity of Masaryk and at the same time anticipates that this unhappy part of the city will become a popular place to stay, which will not only allow access to the station, Zaha Hadid and future a place where there will be rest areas, water features or mature trees. The new Masaryk Railway Station foyer will thus become the new entrance gate to Old Prague in two years' time.



Back to the list